De Witte Snor is een initiatief van Trudy Hekman en Antwan Cornelissen.


 Trudy
Bij Trudy werd blues er met de paplepel ingegoten. Via haar vader kwam ze in contact met deze muziek uit de jaren ’50, ’60. Ze ging er zelf mee aan de haal en ging via Blues naar Rhythm & Blues, naar Rock ’n’ Roll… Van luisteren naar verzamelen. Van cd’s naar Vinyl. Naast haar werk als theatervormgever is ze nu inmiddels al een aantal jaar onder de naam Miss Trudy Truly Fruity actief als Rock ‘n’ Roll-DJ. Zo draait ze niet alleen op feestjes en in kroegen maar ook op festivals als Rock ‘n’ Roll-Street Terschelling, het Nederlands Film Festival en is ze gast DJ bij andere dj initiatieven. De liefde voor blues is altijd gebleven en is ze dat blijven verzamelen. In 2012 bedacht, ontwierp en zetten ze samen met Antwan De Witte Snor op. Voor Trudy is draaien is het verkondigen van je lievelingsliedjes.

Trudy draait nog steeds: Website van Miss Trudy
Website van Trudy – Decorontwerp


Antwan

Antwan is festivalproducent, concepten verzinner en uitvoerder, muzikant en muziekfreak. In 2005 startte hij Stagedrive. Een omgebouwde paardenwagen die als podium fungeerde voor festivals, evenementen, bands, singer-songwriters, theater, en meer… Nu werkt hij al geruime tijd als vanuit zijn eigen bedrijf driJF. driJF organiseert, produceert, initieert en creëert voor festivals, evenementen, theater, muziek en cultuur in zijn breedste zin. Eigen initiatieven van de laatste jaren zijn o.a. Grasnapolsky en het mobiele festival In Vervoering. Met de passie voor muziek wil hij meer gaan doen en nu zo direct mogelijk door de blues te draaien. Volledig aan het verzamelen geslagen en er helemaal induiken. Zoeken naar wat was en naar wat is. Naast wat Trudy en Henjo draaien, misschien net wat recenter, tikje harder, veegje viezer… Maar niet minder lekker…
Website van Antwan


DJ’s

Henjo
Henjo is dichter, schrijver, blueszanger, Nachtburgemeester van Zeist en de vader van Trudy. Hij is oud genoeg om een flinke collectie oorspronkelijk blues-vinyl te bezitten, waar Trudy enthousiast een diepe duik in heeft genomen. Zijn eigen voorkeur is gitaarblues. Maakt niet uit of het een hele band is, of 1-man-met-gitaar-op-stoel; van de Memphis Jugband en Tampa Red, via Muddy Waters en Lightning Hopkins naar Magic Slim en Keb Mo’- vooral zwarte blues dus. Voor z’n eigen BX Bluesband wordt geput uit meer dan 100 jaar Bluesgeschiedenis… Lievelingsnummer: ‘One Room Countryshack’ van Buddy Guy.
website van Henjo


Dirk

Dirk startte begin deze eeuw als (soft)rocker met schrijven voor de Utrechtse tak van 3voor12. Vervolgens klom hij in het zadel als chef Twang! bij het volgende online muziekmagazine KindaMuzik en heette hij jaren `de oppercowboy`. Als dj Candyboy draait hij met kompaan Papa Joe op festivals als Lowlands, Tweetakt, Boulevard en bij poppodium EKKO.  In 2011 maakte Dirk een bedevaartstocht naar de muzikale kraamkamer, het Diepe Zuiden van de VS. Na bij + 40 graden Celsius de katoenvelden, de juke joints en de geboortegrond van Muddy Waters in Mississippi platgelopen te hebben werd hij steviger dan ooit gegrepen door de blues. Naast dj en muziekjournalist is Dirk communicatieman voor moderne dansclubs in het Zuiden en Oosten van het land en zet hij zich in voor de vernieuwing van kunstkritiek in schrijfprojecten in theater, dans, muziek en – nog een liefde – film. De genoemde bedevaartstocht werd dan ook afgesloten met zijn trouwerij in Paris, Texas. Een trein is dan wel geen tractor, maar toch een mooie uit Memphis – net boven de katoenvelden – tenslotte: `Mystery Train` van Little Junior Parker.
Website van Dirk


Michiel
De vinylziekte begon ooit met een plaat van Sarah Vaughn die van zijn vader heeft gekregen. Michiel is een breed muziek liefhebber en sinds jaar en dag zijn collectie aan het uitbreiden. Oude muziek maar ook nieuwe wil hij graag op dat vinyl bezitten. Zomaar een platenzaak voorbij sluipen alsof er niets aan de hand is, kan dan dus niet zomaar. Als een van de oprichters van Naald en Kraak zit hij nu al meer dan 10 jaar in het dj-vak. Op menig festival (NorthSeaJazz, Zwarte Cross, Oerol, Ramblin’ Roots) en feestje heeft hij zijn favoriete plaatjes al mogen laten draaien. Zijn specialiteit; muziek uit jaren 50 en 60, denk aan stijlen als Jazz, Rhythm and Blues, Rock ‘n’ Roll, Popcorn, Soul, Ska, Funk, Country, Boogaloo en Exotica. Sinds 2010 rijdt Michiel ook nog het land door met jukeboxen die tot de nok gevuld zijn met singles. De muzikale mogelijkheden bij Jack Jukebox zijn breder en lopen van jaren 50 tot 2000. Speciaal voor De Witte Snor wordt telkens weer de collectie doorlopen om weer een passende op blues gestoelde set samen te stellen.
Website van Michiel